A PHOTOGRAPHER´S WEEKEND HOUSE

A PHOTOGRAPHER´S WEEKEND HOUSE- GENERAL DESIGN



1) DOKUMENTACE
Půdorys 1NP
Půdorys střechy
Půdorys- původní návrh

2) INFORMACE

Umístění: KUJYUKURI CHIBA
Autoři: GENERAL DESIGN
Dokončení: 2007
Účel: víkendový dům
Velikost: 526.97m2

2b KONCEPT

Požadavkem klienta, fotografa, bylo vybudovat prostor, ve kterém se nádherně prolíná světlo a stín. Po celý den přichází do budovy přirozené světlo ze čtyř nádvoří. Někdy svítí proti velké zdi a vytváří tak jasný zrcadlový efekt. Jindy se zaměřuje na zachycení stínové postavy na nádvoří. Tento víkendový dům si hraje se světlem a stínem a je neustále ve stavu změny.


3) KONTEXT

Stavba se nachází ve městě ČIBA (Chiba) na pobřeží Tichého oceánu blízko písečné pláže KUJUKURI. V okolí se nacházejí malé, nízké rodinné domky.

4) OBJEM

Celá konstrukce je vystavěna ze železobetonového stěnového systému, který je kůli osvětlení místy nahrazen skleněnými stěnami. Konstrukce je zakončena plochou střechou, ve které jsou také prosvětlující, zasklené otvory.
5) FUNKCE

Prostor je ohraničený stěnami, na čtvercovém půdorysu, které mají funkci plotu. Uvnitř tohoto prostoru je objekt vystavěný na půdorysu kříže. Ten je vyříznut 4 nádvořími v každém rohu. Stěny volně rozdělují prostor tak, aby umožňovaly hru světla a prostor s naším vizuálním vnímáním a vytvářely iluze vzdálenosti.
6) PROSTOR
7) ZAHRADA

Zahrada se skládá ze 4 nádvoří. Každé nádvoří je ze dvou stran ohraničeno zdí a z druhých dvou stran je přístupné ze samotného objektu. Tím, že zahrada není volně otevřena do ulice, vytváří určité soukromí.


8) DETAIL

9) POHLEDNICE


10) MODEL

Pouze vypůjčený!


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

VITRUVIUS